Az eurobarca.hu és a madridista.hu gyakran meglépi azt, hogy mindkét oldalról egy ismert fórumozó képviseli saját csapatát és egy interjú keretein belül elmondják véleményeiket a találkozóról. Most úgymond semleges körülmények között az eurobarcától Ozsi(Ozsvárt Miklós), míg a madridista részről Daffy(Nagy Tamás) képviseli a 2 gigász klubbot.

Először is szeretettel köszöntöm mindkettőtöket hatalmas boldogság nekem, hogy a még gyerekcipőben járó blogomra 2 ilyen elismert ember elfogadta a felkérésemet! Kezdjük az alapoknál, mióta szorítotok a kedvenc csapatoknak?

 

Ozsi:Az 1994es csapat fogott meg, és érte el, hogy minden érdekeljen a Barcelonával kapcsolatban. Rajongásom, és hűségem azóta is töretlen a Barca iránt

 

Daffy: A 2002-es bl döntő óta. Zizu egyszerűen magával ragadott és azóta nem tudok elszakadni.

Mennyire fontos nektek ez a találkozó?

 

Ozsi:A bajnokság után szorosan következik fontosságban nálam a Bl, + ennek még van valami egyedi hangulata, nívója nálam. Így különösen fontos, főleg annak tekintetében, hogy már a bajnokság 99%-ban meg van. Ha nem a Madrid lenne az ellenfél, akkor is fontosnak tekinteném, de az ősi rivális ellen ez megduplázódik, és a győzelem dupla annyi örömöt okoz, a vereség dupla annyi fájdalmat. Nem kérdés, mi szurkolók is ott leszünk lélekben mindkét stadionban majd.

 

Daffy: A Real Madrid nagyon rég járt ilyen messze a bl-ben,így érthető talán,hogy nagyon fontos a meccs. Innen már csak 3 meccset kellene megnyerni és meglehetne a 10. bl győzelem.

Főleg ha 18 napon belül 4 darab van ebből, igaz?

 

Ozsi:Annyira én nem örültem ennek a sűrített gyönyörnek :D Ebben benne van Mourinho felfogásának ismerete is. Egy Chelsea-től, Inter-től sem esik jól ha ilyen felfogásban játszanak, na de a foci ünnepeként is ismert klasszikusokat elrondítani ezzel a taktikával, az különösen rossz nekem. Mivel a klasszikusok azért is voltak többek között különlegesek nekem is, mert itt aztán kard ki kard mentalitás volt a jellemző.

 

Daffy: Igaz ugyan,de a bajnoki meccs csak a presztízs miatt volt érdekes. Ez a két meccs teljesen más,teljesen új lesz.

 

 

 

Ebből már 2 találkozót lejátszottak. A bajnoki döntetlen inkább a Barcának kedvezett, a Király-kupa döntő pedig egyértelműen a Realnak. Szerintetek ebből a 2 meccsből kifolyólag mire számíthatunk a Bajnokok Ligájában?

 

Ozsi:

Az előző válaszomban részben kitértem már rá. Természetesen kis %-ban megértem miért ezt a taktikát alkalmazza a portugál mester, viszont ettől még jogom van, hogy ne méltassam emiatt J. Ha mindkét előző meccset 3-0al nyerjük, akkor is ezt írnám. Szóval szerintem a meccs legnagyobb részében ugyanarra számíthatunk, mint a bajnokin, vagy a kupadöntő 2. félidejében.A Barca részéről pedig remélem ugyanarra, mint ami jellemezte a csapatot az előző meccs második játékrészében. Ott kicsit több koncentrációval eldönthették volna a srácok, Iker bravúrjaitól függetlenül.Határozottan fontos, hogy melyik csapat szerzi meg a vezetést. Meggyőződésem, hogy akinek ez sikerül Madridban, az egyértelműen nagy esélyese lesz az egész párharcnak, nem csak az odavágónak.

 

Daffy: Bízom abban,hogy a kupában elért jó eredmény nagy lökést ad a srácoknak. Sajnos az első mérkőzés lesz a Bernabeuban,de ez nem lehet kifogás semmire. El kell hinni,hogy továbbjuthat a csapat és akkor meglehet. Remélem,hogy a Barca továbbra is maga alatt teljesít,de ha reálisan nézzük,akkor a jobb csapat az esélyes,amely jelenleg a Barcelona.

 

 

 

Nagyon sok kritika éri a madridi csapatot, mert José Mourinho úgymond nem meri felvállalni a támadó futballt, és kőkemény védőfalat húz fel. A Barcelona legendája Johan Cruyff a” kupák edzőjének” titulálta a portugál trénert, nem pedig a futballénak. Ti hogyan látjátok ezt a helyzetet?

 

Ozsi:Nagy edző, talán a világ legjobbja abból a szempontból, hogy maximálisan ért a játékosaihoz, hihetetlen hogy tud hatni mentális, és pszichésen az egész csapatára. Mindenki felnéz rá, és tiszteli, ez a kulcsa a sikereinek. Portoval elért eredményeit tartom a legtöbbre. Chelseanel és az Internél is olyan keretet alakított ki jó formán, amilyet csak akart, és Madridban sem játszottak olcsó Jánost. Ilyen szempontból többre értékelem azokat az edzőket, akik kitartanak 1-1 csapat mellett és újból meg tudnak újulni, anélkül hogy egy kisebb ország büdzséjét költhetnék el évről évre a sikerek érdekében. Itt ki is jön egy óriási negatívum feléje az én részemről: minden lehetősége meg volt rá (kik érkezzenek, stb) hogy bárki ellen, és bármikor egy támadó mentalitású csapatot küldjön pályára, viszont ezekre elég sokszor rácáfol a taktikájával. Csak is a kupák érdeklik, és kicsit sem zavartatja magát, ha a fél világ „lenézi” az aktuális csapata fociját a sikerek felé vezető úton. Ezt a nézetet nem tudom magaménak érezni, és teljesen ellentétje a Barca által is szimbolizált eszmékkel. Sok esetben érzem úgy is, hogy Mourinho nem tisztel bizonyos hagyományokat, és ezt lehet, hogy egy ideig elnézik neki a rég áhított kupák elnyerése végett, de hosszú távon kizártnak tartom, hogy ez legyen a mérce egy Real Madrid-nál. Bizony Di Stéfano Úr szavai azt hiszem rengeteg Madridista (és egyéb focit szerető szurkolóét is egyben) véleményét tükrözték.

 

Daffy: Hangoztatják sokan,hogy rombolni könnyebb,mint építeni. Kérdem én: akkor miért nem sikerül más csapatnak,csak a Mourinho által irányított gárdáknak? A taktikus,védekező játéknak is megvan a szépsége és az élvezhetősége. Az már más kérdés,hogy ki mennyire élvezi és mennyire illik a Real szellemiségéhez. Számomra-még ha csúnya is-a  legmegfelelőbb taktikát alkalmazza J.M. Láthattuk, hogy a Barcelonát csak ezzel lehet megfogni, akkor viszont miért vállalná fel a támadó focit? Ősszel sem jártunk jól vele. Romboló,faultolós,de már az első évben olyan címet hozott,amit az elődei a támadó focival 18 éve nem értek el. Cruyff-nak igaza van,a „kupák edzője”.

Ki/kik azok a játékosok akik képesek lehetnek eldönteni a találkozót mindkét oldalról?

 

Ozsi:Madrid részről Di Maria, CR, és Casillas. Előbbi kettő a kontrák, és pontrúgások miatt, utóbbi pedig kérdés, hogy mennyire tudja lehúzni a rolót. Kupadöntőn kifogott 2-3 kulcsfontosságú lasztit. Barca oldaláról Xavitól várok pár olyan kiugratást, akár földön akár levegőben, amire képes. Messitől pedig egy-egy precíz befejezést. Így elsősorban ő kettejüket írnám. Persze összetettebb a dolog, kontráknál Piqué és az egész védelem, valamint Valdes helyzet felismerése (kifutások) is nélkülözhetetlen.

 

Daffy: Messi,Ronaldo,Casillas és Valdes.

 

 

 

Az nem kérdés, hogy melyik csapatért szorítotok, de kit éreztek esélyesebbnek a továbbjutásra?

 

Ozsi:Mivel az előző két meccs egyike sem a Nou Campban zajlott, így a halványabb játékunk ellenére is, a Barcát érzem 60%ban esélyesebbnek. Sokat számít majd az ottani légkör, főleg a visszavágón. Persze ehhez, egy bizalom keltő eredmény sem ártana az odavágón. Véleményem szerint ha gólt szerzünk Madridban, nem alakulhat ki olyan eredmény, ami után lemondanék magamban a továbbjutásunkról.

 

Daffy: Mivel ez egy 2 meccses párharc,így a Barcát mondom esélyesebbnek. Százalékos arányban 70-30-at tippelek.

Lassan itt a szezon vége. Hogyan ítélitek meg saját csapatotok eddigi szezonját, illetve mit vártok a jövőtől?

 

Ozsi:Teljesen meg vagyok elégedve. Az elmúlt két szezon sorozatos sikerei ellenére is rekordokat döntögettünk, és magabiztosan nyerjük meg a Ligát, valamint mindkét kupasorozatban nagyon szépen menetelünk/tünk. Ez óriási dolog, főleg látva a Frank-es Barcát a két bajnoki címet követő szezonban…Mivel ez a csapat szinte egy család, és az is marad a következő szezonra is remélem, így a bajnoki címet „elvárnám” jövőre is. Valamint azt, hogy továbbra is meghatározó szerepet töltsünk be Európában. (ami sajnos nem mindig jár serlegekkel)

 

Daffy: A szezon előtt a következő elvárásaim voltak: a bajnokságban legyünk 5 ponton belül a Barcához képest,a kupában döntőzzünk és a bl-ben jussunk túl a 8-ba. Azt hiszem,hogy a bajnokságot kivéve sikerült végrehajtani,de szívesen becserélem azt a +3 pontot a kupára. Elégedett vagyok.

Mit gondoltok az ellenfél csapatáról? Mire lehetnek majd képesek a jövőben?

 

Ozsi:Mourinho-val ugyanerre. A kupákban menetelni fognak, a kisebbeket elintézik könnyedén, a nagyobbak ellen (Barca,M.U.,Chelsea) pedig láthatjuk a deffenzív foci fogalmát. A bajnokságban arra számítok, hogy jövőre is a Barca lesz az üldözött, de kisebb lemaradással.

 

Daffy: Fiatal a csapat és ha sikerül pótolni Puyolt és Xavit,illetve Pep tudja motiválni és a földön tartani a játékosokat,akkor a további kupák borítékolhatóak. 6 kupát egyhamar nem fog egy évben nyerni a csapat,de minden sorozatban esélyesként indulhatnak. Nagyon fontos lehet továbbá a kispad megerősítése, mert láthatjuk,hogy arra szükség van.

Messi vagy Ronaldo lesz az aranycipős?

 

Ozsi: Messi.

 

Daffy: Ronaldo.

 

Egy kicsit elszakadva a párharctól, hogyan ítélitek meg a két klub közötti szurkolói állapotot?Gondolok itt elsősorban a két szurkolói oldal közti viszályokra.

 

Ozsi:Madridista.hu-t egyáltalán nem olvasom, mivel olyan habitusú ember vagyok, aki ha valami igazságtalanságot, esetleg valami számomra! helytelen jelzőt, kifejezést olvasok a saját csapatomra, akkor nem tudnám megállni a reagálást. És mivel ott főként az ősi rivális drukkerei vannak, sok ilyen szituáció lenne, szélmalom harc. Fordítva is biztos sokan vannak így ezzel. Természetesen gondolom ott is bőven vannak reálisabb emberek, ahogy az Eurobarcán is. Mint adminisztrátor, nem látom vészesnek a vitákat, általában időben meg tudjuk fékezni.

 

Daffy: Nem esznek egymás tenyeréből,de erre nincs is szükség. Egészséges rivalizálás folyik,ami  természetes. Nem gondolom,hogy bármin is változtatni kéne.

Végezetül pedig egy tippet szeretnék hallani mindkét találkozóra lebontva!

 

Ozsi: Real-Barca 1-1, Barca-Real 3-1

 

Daffy: Az első 0-0,a második 2-1 a Barcának.

 

Köszönöm mindkét félnek, hogy válaszoltak a kérdéseimre. Jó szurkolást mindkét meccsre!

 

Szerkesztette: Tóth Norbert

 

Interjúalanyok:  Nagy Tamás és Ozsvárt Miklós


 

A bejegyzés trackback címe:

https://baggioblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr352856051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.04.27. 16:55:56

Nagyszerű cikk :)
Visca el Barca :)

baggioblogja 2011.04.27. 17:19:24

Köszönöm szépen! :D

Szucsu · http://szucsublog.blog.hu 2011.04.27. 18:14:53

Ez nagyon színvonalas lett tesa! Csak így tovább :D
süti beállítások módosítása