Több sajtóorgánum is kész tényként közli, hogy Cesc Fabregas az Arsenal 24 esztendős kapitánya a nyáron odébbáll, mert megunta klubja trófeamentes éveit. Persze mi más is lehetne a célállomás, mint Barcelona.

 

 

 

 

Nem ebből a hírből kifolyólag merült fel bennem a kétely, hogy van-e értelme Fabregasnak  nyáron a Barcához igazolnia. Szó se róla, elismerem a spanyol irányító képességeit, az 1988-ban született barcelonai generáció nagy tagja volt ő is Lionel Messi, Gerard Piqué, vagy Pedro mellett. Azonban úgy gondolom felesleges lenne ez a transzfer 2011 nyarán. Nem hiába emeltem ki az évet, mert ennek van a legnagyobb jelentősége. A jövőben nem kérdéses, hogy helye lenne neki a katalán klubban, ez viszont a jelenre nem biztos, hogy érvényes. Xavi és Iniesta mellett valószínű csak harmadik számú középpályás lenne, és még ott van a szárnyait bontogató ifjú tehetség Thiago Alcántara is. Xavi 31. évét tapossa, ám ez játékán nem látszik, akár még 3-4 év is benne lehet. De semmi nem tart örökké, és ő is egyszer szögre akasztja azt a bizonyos csukát. Ennek következtében már könnyebb lehetne Cesc esélye a csapatba kerülésre, ám még mindig ott lenne Iniesta és Thiago.

Van ennek nagyobb akadálya is, mint a versenyhelyzet csapaton belül, ami nem mást mint a kivásárlási ára. A Barca tavaly nagyon közel került a megállapodáshoz, egészen 45 millióig emelték fel az ajánlatot. A londoniak ezt elutasították, és egészen 60 millióig emelték a tétet. A katalánoknál ritka kivétellel fizetnek ilyen magas összeget(Ibrahimovic-Eto'o csere+40 millió), és nem is volt létszükséglet a középpályás játéka. Ám ez a 60 millió még durvábbnak tűnik, ha belegondolunk, hogy Fabregas a Barcelona nevelése, és maga a játékos vágyott arra 16 évesen, hogy angol élcsapatban futballozhasson. A katalán hívek ezért sem szeretnék csapatukban tudni ilyen pénzmennyiség mellett a londoni kapitányt, mert egy saját nevelésért  nem szokás tízmilliókat kiadni, ráadásul pont nem a Barcelonánál, akik tudatosan építik be a fiatal játékosokat csapatukba. Ráadásul ami miatt végleg  kútba eshet a nyári transzfer, az a Barcelona 50 milliós nyári átigazolási kerete, mivel a katalán klub pénzügyi gondokkal küzd.

 Elismerem, azon a pár meccsen ahol nem tud játszani Xavi, vagy Iniesta, oda Fabregas lenne a legjobb megoldás a pótlásra, ám ezért a pár meccsért luxus lenne kiadni ilyen magas pénzösszeget. Ennél már csak az lenne nagyobb luxus, hogy egy ilyen szintű középpályás a kispadon ül, és várja azt a pár meccset amin játszhat a szezonban. Valdés, Xavi, és Messi is számtalanszor elmondta már, hogy örülnének Cesc hazaigazolásának, ami már csak idő kérdése. Vajon mennyi idő?

 Írta: Tóth Norbert

A bejegyzés trackback címe:

https://baggioblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr872860192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása