Egy olyan szintű csapatnál, mint a Barcelonánál, minden évben arra kell számítani, hogy az újságok számos pletykát hoznak nyilvánosságra. Ezért nem érdemes ezeket komolyan venni, főleg mert többségüknek abszurd igazolásnak tűnhet. Ezért most sem fogok nevekről beszélni, csupán posztokat fogok emlegetni.

A Barcelona nagyon sikeres szezon zárhat, hiszen 4 fordulóval a bajnokság vége előtt 8 pontos előnnyel vezeti a tabellát az ősi rivális Real Madrid előtt. A Bajnokok Ligájában az előbb említett királyi gárdát verték meg idegenben 0-2-re, ezzel komoly esélyük van a katalánoknak a visszavágón, és a Király-Kupában szintén a Real Madriddal mérkőztek meg, ám itt 120 percnyi játék után alulmaradtak. Szóval a duplázásra nagy esélye nyílhat a Barcelona együttesének, ám ettől függetlenül a nyáron nem árt egy győztes csapatban sem a frissítés.

Még a tavasszal Guardiola, Zubizarreta, és az elnökség tagjai összeültek, és a 2011-es nyári erősítésekről beszéltek. A találkozó után a katalánok sportigazgatója Andoni Zubizarreta kijelentette, hogy a sajtóban megjelent nevek, mind pletykák lesznek. Szóval konkrét nevekről nem lehet beszélni, ha hiteles akarok maradni.

Nézzük tehát posztonként:

A kapus posztról nem említenék különösebben sokat, Valdés személye nem lehet kérdéses, illetve Pinto tartalékkapusként is elkötelezte magát 2012 nyaráig.

A védelem már érdekesebb kérdés. Nem is a kezdő, mert ott Dani Alves, Piqué, Puyol, és Abidal személye nem kérdéses. Rajtuk kívül Adriano, Maxwell, Fontás, és Milito alkotják jelenleg a védelmet. A két brazil szélső, illetve Fontás szereplése jövőre nem kérdéses, Militóé annál inkább. Guardiola az argentin védőt a fontosabb meccseken nem merte bevetni, inkább Sergio Busquetset, vagy Javier Mascheranot parancsolta vissza a védelem tengelyébe. Véleményem szerint, ha egy játékost az edzője félt betenni a csapatába,akkor nincs miről beszélni: Távoznia kell Militonak a nyáron. Ezzel Puyol és Piqué mellett Abidal és Fontás szerepelhet majd középen, illetve a fent említett két szűrő középpályás léphetnek vissza 1 sorral. Ha ezt keveslené  Guardiola, akkor még egy középső védő vásárlása sem elképzelhetetlen a nyáron.

A középpályán van a legtisztább helyzet. A Busquets, Xavi, Iniesta trió megkérdőjelezhetetlen, a padról pedig Mascherano, Keita, és Thiago bármikor megfelelő pótlást tud nyújtani. Thiago Alcantara a nyár folyamán felnőtt szerződést kap a csapattól, ezzel állandó tagjává válik a felnőtt csapatnak. A pár nappal megjelent írásomban is leírtam, hogy Fabregas nagyon felesleges lenne egy ilyen bő, és erős középpályára.

A támadósorba is elképzelhető  erősítés. Messi szerepe nem kérdéses, David Villa az év folyamán nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott, azonban biztosra veszem, hogy jövőre maradni fog, és kiegyensúlyozottabban fog játszani. Ez mind igaz Pedro játékára is, az ő játéka is hullámzó, ám Guardiolának már nemegyszer bizonyította képességeit a fiatal titán, így az ő helye sem megkérdőjelezhető. Nem úgy, mint Bojan Krkics szerepe. A Barca 9-ese nem nyújt méltó teljesítményt ehhez a számhoz(korábban Kluivert,Eto'o,stb.), és sajnos ez már harmadik éve így van. Tehetsége vitathatatlan, ám ezt nem tudja kamatoztatni, mikor a bizalmat szavaznak neki. Guardiola bízik benne, ezért inkább a maradása felé billen a mérleg. A téli igazolás Ibrahim Afellay nagyon megérte 3 milliós árát. Időről-időre jobban játszik, nagyon hasznos tagja a csapatnak, mindkét szélen képes jó teljesítményre. A nyári alapozáskor válhat majd teljessé a beilleszkedése. És még ott van a gyors Jeffren Suárez. Ő nagyon kevés lehetőséget kap, és akkor sem kápráztatja el a publikumot, illetve ha szükség lenne rá, mindig sérült. Milito mellett az ő távozására több esélyt látok, mind a maradására.

És még pár szó a kölcsönben lévő játékosokról:

Név szerint  Ibrahimovic, Caceres, Henrique, Keirrison, és Hleb. Ibrahimovicot nagy valószínűséggel a Milan, míg Cacerest a Sevilla vásárolhatja majd meg a nyár folyamán. A többi játékos visszatér Barcelonába, és nagy valószínűséggel megint kölcsön szerződést kötnek egy másik klubbal, vagy végleg eladjuk őket. Véleményem szerint túl kéne már adni rajtuk, mert nincs jövője egyik játékosnak sem a Barcánál.

Az biztos, hogy nem kellenek korszakváltó igazolások, 2, de maximum 3 igazolásnál nem várok többet. Mondjuk 50 millió euróból nem is lehetne ezt véghezvinni.

Írta: Tóth Norbert

A bejegyzés trackback címe:

https://baggioblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr332871396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása