3. Felvonás: Bajnokok Ligája- 2011.Április.27-20:45 

Az első mérkőzést a Bernabeuban rendezték,  a tét pedig nem más volt, mint a Wembleybe jutás. Ehhez azonban győzni kellett, a Real pedig hazai pályán ismét a védekezésre összpontosított. A Barca az egész félidőt végig fölényben játszotta, helyzetekig is jutottak, Villa és Xavi révén. A csapatok a félidőben nagyon sokszor provokálták egymást, barcelonai részről Pedro és Busquets is szabálytalanságot imitáltak, míg a Real ezen a meccsen sem kímélte a katalán lábakat. A félidő végeztével egy kisebb verekedés alakult ki, Pinto kapus és a Arbeloa között. A bíró Wolfgang Stark a kispadról kiállította a cserekapust, mint utólag kiderült az UEFA 3 meccsről tiltotta el a játékost. A feszült hangulat a 2. félidőre meg lett alapozva.

 

 

 

 

 

 

 

 

A folytatásban a Real is próbált feljebb lépni, és ezzel a Barca sem volt annyira domináns. Helyzetekig viszont nem nagyon jutottak a fehérek, Ronaldo helyzetét Valdés sikerrel hárította. És a máig vitatott pillanat következett. A 61. percben Alves és Pepe a labdáért mentek, amikor a portugál védő agresszíven nyújtott lábbal érkezett Alves felé, aki még sikerrel elhúzta a lábát. A bíró kiállította Pepét, hogy jogosan? A szabályzat értelmében a szándékot lehet büntetni piros lappal, és a szándék egyértelmű volt. Madridi részről azt vitatják, hogy Pepe nem érte el a brazil védő lábát, de mint előbb említettem a szándék volt a fontos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kétségtelen, hogy Dani Alves rá is játszott az esetre, de illik megemlíteni, hogy ha ott hagyja a lábát a védő, akkor nagy valószínűséggel törés lett volna a vége. José Mourinho nem tetszését fejezte ki a bírónak, ezért a német játékvezető a lelátóra küldte a portugál mestert.  Miután emberelőnybe kerültek a katalánok újfent ők domináltak, ám Casillas ismét bravúrok sorozatával hárított. Ha feljebb megemlítettem a Barcelonához nem méltó szimulálásokat, kénytelen vagyok kitérni a Real Madridhoz nem méltó belépőkre. Ilyen volt például Marcelo esete, mikor a földön fekvő Pedro lábára lépett, és ez csak egy volt a sok közül. A spanyol támadó helyett érkezett a holland Ibrahim Afellay, aki új szint vitt bele a Barcelona gépezetébe. A 76. percben a jobb oldalt megiramodott, majd a középre tett labdát az argentin klasszis Messi gólra váltotta, 0-1. Itt tört össze teljesen a Real,és ezt Messi kihasználta: A pálya közepéről megindulva 4 védőt kicselezve Casillas hálójába juttatta a labdát, már 0-2. A végeredmény már nem változott, ezzel a Barca óriási lépést tett a Wembley felé.

A találkozó után elkezdődött a nyilatkozat háború, Mourinho a Barcelonát,Guardiolát,az UEFA-t, és az UNICEF-et is megrágalmazta. El is nyerte büntetését, 5 Bajnokok Ligája meccsen nem ülhet le a kispadra, ebből már egyet letöltött a visszavágón.

4. Felvonás: Bajnokok Ligája- 2011.Május.3-20:45

 A Realból a két eltiltott védő Sergio Ramos, és Pepe mellett a kispadról Mourinho is hiányzott, a trénert segédje Aitor Karanka pótolta. Nem sok esélyt adtak a Real számára a fordításra, főleg az elmúlt meccseken mutatott játékuk miatt. Ezt a meccset várták a legnagyobb reménnyel a szurkolók, hisz most a Realnak is támadnia kellett, a Barca meg legjobb védekezésképp a támadást választja. Ez be is igazolódott, ezen a meccsen már több focit láthattunk, mint az előzőkön. Igaz az első 20 percben még óvatosan kezdték a meccset utána több lehetőség is adódott a gólszerzésre. Elsősorban a Barcelona részéről, Busquets egy szögletből, de David Villának is akadt lehetősége az értékesítésre. A félidőben maradt a 0-0, talán ez volt a leghiggadtabb a 4 meccs közül.

Mielőtt elkezdődött volna a 2. játékrész, az örök bajkeverő Jimmy Jump próbálkozott be Ronaldónál, ám ezt mind sikertelenül.

 

 

 

 

 

 

Hogy ne legyen ez a meccs sem teljesen vitathatatlan, itt is történt egy vitatható jelenet: Egy madridi akció során Piqué megállította Ronaldót, aki estében kibillentette egyensúlyából Mascheranót, majd az így labdához jutó Higuain a hálóba lőtte a labdát. A belga bíró Frank de Bleeckere Ronaldo megmozdulását szabálytalannak ítélte, ezért a gól érvénytelen volt. Utána eldőlt a továbbjutás: Az 54. percben Iniesta szenzációs labdája után Pedro elemi gyorsasággal átvette és lőtte a labdát a hálóba, 1-0! A gól után  nemsokkal az előbb dicsért Pedro adta el csúnyán a labdát, amit Di Maria még csak kapufára rúgott, ám a kipattanóra Marcelo érkezett, 1-1. Többre nem volt képes a Real, kemény belépőkkel próbálták hatástalanítani Messiéket, akik komolyabb sérülés nélkül megúszták a találkozót. A végeredmény maradt az 1-1, ezzel a Barcelona megváltotta jegyét a Wembleyig.

A találkozóhoz hozzátartozik, hogy a 89. percben a május 17.-én májdaganattal megműtött Eric Abidal beszállt a mérkőzésbe, amit a Camp Nou közönsége hatalmas ovációval fogadott. A mérkőzés után a csapat mind a francia játékos visszatérését, mind a BL döntőbe jutást ünnepelték a publikum előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 4 meccset elemezve nem erre számítottunk a "maraton" előtt, ám jól tudjuk, José Mourinho csapatai nem a szép játékra, inkább az eredményességre utaznak. Azt objektíven kijelenthetem, hogy a Barca volt a sportszerűbb, ők játszottak jobban, és persze ők lőtték a több gólt. A Barca és a Real közti "háborúban" a külvilág a Barce mellé állt, köztük számos edző is, mint Guus Hiddink, vagy Ottmar Hitzfeld. A Real Madrid még mindig nem törődött bele a kiesésébe, és újabban fellebbezett az UEFA ítélete ellen. Úgy gondolom ez nem méltó a Real Madrid hírnevéhez, és jobban tennék, has előre tekintenének, nem pedig a múltba. Jövőre jobb El Clasicokat kívánok mindkét félnek!

Írta: Tóth Norbert

A bejegyzés trackback címe:

https://baggioblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr732883422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása