Ez a cím akár több mindenre is utalhatna a párharcból kifolyólag, ám nem kell nagy novella elemzőnek lenni ahhoz, hogy értelmezzük a címet. Nagy volt a várakozás, hogy 18 napon belül 4 alkalommal csap össze a két óriás klub, mindenki élvezetes, és jó meccseket várt. Hát nem ezt kaptuk. Reklamálások, antifutball, színészkedések, kétes bírói ítéletek, fellebbezések, piros lapok. Sajnos ezek mind jellemezték ezt a 4 meccses felvonást.

1. Felvonás: Primera Division- 2011.Április.16-22:00

Ezzel a meccsel kezdődött meg a várva várt "El Clasico maraton". A tét a bajnokság volt, a két csapat között 8 pont volt a differencia, 7 fordulóval a bajnokság vége előtt. Szó sem volt tartalékolásról egyik fél részéről sem, meglepetések azonban akadtak bőven az összeállításokat illetően. A Real Madrid a 4-3-3-as hadrenddel állt fel, 3 szűrő középpályással. Pepével, Khedriával, és Xabi Alonsoval. A Barcelona hozta a szokásos 4-3-3-as szisztémát, azonban itt sem maradhatott ki a hirtelen húzás: Carles Puyol közel 3 hónapnyi kihagyás után először csak az utazó keretbe, majd a kezdőcsapatba került be!

A meccs irama közel sem volt magas, a Real sündisznó állásba állt, így a Barcelona sokszor csak hátul volt képes passzolgatni. Kisebb-nagyobb helyzetek azért akadtak, de maradt a 0-0-ás állás a félidőben. A 2. játékrészben az 50. percben Villa került ziccerbe, de Albiol lerántotta, a bíró Muñiz Fernández pedig a 11-es pontra mutatott, itt kétségtelenül jogosan. Ez még nem volt minden, ugyanis Raul Albiol egyből pirosat kapott, ezzel majd egy teljes félidőt emberhátrányba játszott végig a madridi csapat. A büntetőt Leo Messi könnyedén értékesítette, 0-1.

 

 

 

 

 

 

A mérkőzés úgy folytatódott, ahogy a Barcának az kedvezett: Ők tartották a labdát, uralták a meccset, még Xavi révén kapufáig is jutottak. Azonban a katalánok visszább vettek a tempóból, és ez megbosszulta magát: Marcelo indult be a 16-oson belülre, és Dani Alves szerelte, a bíró szerint szabálytalanul. Vitatható a büntető, ám megadható, hiszen a brazil védő hátulról csúszott be ellenfelének. A büntetőt Cristiano Ronaldo higgadtan értékesítette, ezzel 1-1-re módosult az állás a 81. percben. Utána már késő volt a Barca felébredése, és maradt a bajnokin a döntetlen, ami a Barcának kedvezett, hisz a 8 pontos különbség nem csökkent. Ezen a meccsen is már megjelent az a feszültség, ami csak nőt a kupa döntőre.

2. Felvonás: Copa del Rey- 2011.Április.20-21:30

 A király kupa döntőjének idén a valenciai Mestalla stadion adott otthont.Előzetesen olyan felfogású csapatokat vártak a pályára, mint a 4 nappal ezelőtt lejátszott bajnokin, azaz a Real inkább védekezni, míg a Barca támadni fog. A találkozó 1. félidejében a Realt dominált nem kis meglepetésre. Igazán sok helyzet nem volt a félidőben, de madridi részről Ronaldo kétszer is veszélyeztetett, később pedig Pepe fejese után a labda  a kapufán csattan. A feszültség ezen a meccsen is tapintható volt, a játékosok több eset után is egymásnak estek. A félidőben maradt a 0-0 ,ami ezúttal a katalánok számára volt hízelgő.

A félidő után a Barca átvette az irányítást, és helyzetek sokasága következett katalán részről. Számos helyzet maradt ki, Pedro volt az aki a legközelebb került a gólhoz, és igaz, hogy találatig jutott, ám ezt les miatt érvénytelenítette Undiano Mallenco. Tegyük hozzá jogosan. A madridi védelem már többször hatástalan volt, ám Iker Casillas mindig sikerrel járt. A Real az utolsó percekre hagyta meg a támadó erejét, a 90. percben Pintonak óriási bravúrral kellett hárítania Di Maria lövését. Ezzel maradt a 0-0, jöhetett a 2x15 perc.

A Barcelona ott folytatta, ahol abbahagyták a 2. félidőt: Ők uralták továbbra is a meccset, ám a sok kihagyott ziccer megbosszulta önmagát. A 113. percben Di Maria beadását követően Ronaldo bólintott a kapuba, Pinto kapusnak esélye sem volt. Innentől kezdve a Barca még próbálkozott, nem sok sikerrel. A meccs 121. percében a 2. sárgáját begyűjtő Di Mariát kiállították, ez már semmit nem számított, a Real Madrid nyerte a kupát. A meccs utáni eseményhez tartozik, hogy a Madrid felé haladó buszról Sergio Ramos leejtette a megnyert trófeát, ami elég szépen megrongálódott. Persze ettől még a kupát ők nyerték meg, a Barca pedig készülhetett a két Bajnokok Ligája meccsre.

 

 

 

 

 

 

 

Folytatjuk...

Írta: Tóth Norbert

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baggioblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr532883011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása